4 Şubat 2013 Pazartesi

Arılarıma ikinci Fondanıda bugün hazırladım.

 

 Bu seferki Fondan Şekerini 3 kilo şekerden bir seferde
  büyük bir tencerede hazırladım. Bu Fondan Şekerini daha önceki tariften biraz daha farklı hazırladım. Bu seferki daha yumuşak ve jelimsi oldu.2gr sitrik asit ilave ettim. Bu asit ( Limon Tuzu ) Fondanın daha uzun sürede şekillenmesini ve daha yumuşak olmasını sağladı.






















5 yorum:

  1. bende aynı sizin tarifiniz gibi yaptım ancak sizinki gibi beyaz olmadı,,şeffaf bir renk aldı.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba mustafa bey bende yapiyorum yanliz sagudugunda sert oluyor acaba limon tuzu kekik suyu hansinde eksik yada fazla oluyor yani yumusak olmasini saglayan hangisi

    YanıtlaSil
  3. Limon tuzu veya kekik suyu, hangisini kullanıyorsanız eksik katmıssınızdır.Eksik olursa sertleşir.

    YanıtlaSil
  4. Bana 4 kg soylemistiniz burda 3 kg yazmissiniz simdi 3 kg uzerinden ne kadar limon tuzu ne kadar su birde sodugunda yumusak ama beyaz renglimi oldu

    YanıtlaSil